Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy kerékpár, ami visszahozza az árát!

Egy kerékpár, ami visszahozza az árát!

Mindenki tudja, hogy egy kerékpárral közlekedni nagyon olcsó, de azt már kevesebben, hogy egy bizonyos biciklit használni még olcsóbb:

Ez a Tern összecsukható kerékpár.

Ha az anyagiakat nézzük, olyan befektetés egy Tern folding bicikli, ami a normál bringákhoz képest is többet spórol nekünk és már 1-2 éven belül visszahozhatja az árát.

Autóval kombinált használat

Amennyiben van egy Tern összecsukható kerékpárunk, adott a lehetőség, hogy az utolsó kilométereken, még a belvárosi dugó és a drága fizetős parkoló övezetek előtt, két kerékre váltsunk. Mivel elfér a csomagtartóban, a szemek elöl rejtve, biztonságban tarthatjuk autónkban, amikor pedig szükségünk van rá elővehetjük és 10 mp alatt menetkészek lehetünk vele.

Lássuk a matekot

Ha azt számoljuk, hogy akinek olyan messze van a munkahelye, amekkora távolságot kizárólag bringával nem tekerne le, ezért autóval indul, de csak az utolsó 6-7 km-re ül át kerékpárra, az az oda vissza úton kb. 700 Ft-ot spórol csak a benzin költségen. Nem beszélve arról, hogy 15 perc alatt ér oda bringával, ami autóval a dugóban + parkolóhely kereséssel simán a duplája is lehet.

Ehhez jön hozzá a parkolási díj, amit ha bérel, legalább 30 ezer Ft/hó a belvárosban, azaz 1000 Ft/nap. Ha az utcán parkol még drágább. Persze azt is tegyük hozzá, hogy nem mindenki tudja ingyenes helyen lerakni az autóját a külsőbb kerületekben sem, de a belvároshoz képest fél áron mindenképpen.

Ezeken felül persze egyéb amortizációs költsége is van az autó használatának, amit szintén megspórolhatunk. Az általános 20ft/km-el számolva, ez mínusz 270 Ft jelentene egy nap a fenti példa alapján.

Persze nem lehet pontosat számolni, csak egyedi esetekre, de nagy általánosságban az látszik, hogy napi 1500 Ft-ot simán spórolhatunk egy Tern összecsukható kerékpárral. Attól függően hány nap használjuk ki ezt a lehetőséget, havonta akár 25-30 ezer Ft maradhat a pénztárcánkban. Egy év alatt, ha télen egyáltalán nem is bringázunk, ez kb. 250 ezer Ft-ot jelent, ami a Tern belépő mondelljének, a Link B7-nek az ára.

Mi van akkor, ha tömegközlekedéssel kombináljuk?

A 20 colos kerekű összecsukható kerékpárokat ingyenesen lehet szállítani a tömegközlekedésen. Ez azt jelenti egy Budapest környékén lakó ingázónak, hogy nagyon gyorsan eljuthat pl. a vonat állomásig, de nem kell ott hagynia kerékpárját, hanem ingyenesen magával viheti és leszállás után tovább gurulhat végcéljához. A normál kerékpárokhoz képest ez 250 Ft/út spórolást jelent.

A fenti autós példát alapul véve, ha valaki hasonló számú alkalommal él ezzel a lehetőséggel, akkor 2 év alatt megspórolja egy Tern Link B7 árát, amit utána még jó sok éven keresztül használhat.

A hab a tortán

A fenti esetek a hétköznapi közlekedésre vonatkoztak, de azon túl is jelentős költségeket úszhatunk meg, ha egyéb utazásokra is magunkkal vinnénk kerékpárunkat. Az egyik ilyen, hogy egy Tern biciklit normál csomagként adhatunk fel a repülőgépen, hiszen elfér egy bőröndben.Másik példa, ha vonattal utazunk külföldre és nem kell kerékpár jegyet venni a nemzetközi vonalon. Harmadik, hogy nem kell kerékpár tartót vásárolni az autónkra. Az első két esetben 10 ezer Ft felett spórolhatunk egy utazás alkalmával, a harmadikban pedig megúszhatunk egy százezres beruházást. 

Ez volt pusztán az anyagi megközelítés, de nem bírom nem megjegyezni, hogy ez egy olyan szemlélet váltást jelent az életünkben, aminek ez csak az egyik pozitív velejárója. Persze mindenki más szempont alapján mérlegel, amikor eldönti mivel közlekedjen, de ha egy Tern összecsukható kerékpárt az életünk részéve teszünk, akkor nem csak spórolunk, de egy stressz mentesebb, egészségesebb és boldogabb élet is vár ránk.

Ha szeretnél kipróbálni egy Tern összecsukható kerékpárt, akkor egyeztess időpontot ingyenes tesztelésre: KAPCSOLAT

Az oldal tetejére