Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Ebben a blogban az összecsukható kerékpárok előnyeiről, használatáról írunk. A cikkek segítségül szolgálnak a megfelelő kerékpár kiválasztásában.

Nagykerekű vs Kiskerekű városi kerékpár

Nagykerekű vs Kiskerekű városi kerékpár

Mennyi kompromisszumot kell kötni, egy kiskerekű városi kerékpárral?

Sokak fejében, egy kiskerekű városi kerékpár láttán az ugrik be, hogy biztosan lassabb, nehezebb tekerni, illetve “tuti szétráz a magyar utakon”. Jellemzően úgy, hogy nem is próbálták még a mai, modern kiskerekű bringákat. Sok esetben a régi, kemping biciklivel 30-40 éve szerzett tapasztalatok alapján. Pedig azóta elképesztő fejlődésen ment át a kerékpár ipar.

Ráerősített az a trend is, ami a mountain bike sportban végbement, azaz hogy egyre nagyobbak lettek a kerék átmérők. Már ott is megoszlanak a vélemények, hogy kell-e a 29-es, vagy a kisebb 27,5 colos az optimális. Na de egy olyan kerékpárosnak, aki városi közlekedésre, vagy hétvégi kirándulásra, főleg aszfalton használja kerékpárját, kell-e a nagyobb kerék? Erre a kérdésre próbálunk választ adni az alábbi szempontok alapján.


*Fontos, hogy az összehasonlításokhoz ugyanolyan kategóriájú és minőségű kerékpárokat feltételezünk, azaz nem egy 1 milliós karbon országútit hasonlítunk egy acél vázas kemping biciklihez, hanem városi bringát városihoz, megegyező kategóriájú alkatrészekkel.

Összecsukható Bicikli? Elmondjuk miért a Tern-t válaszd.

Összecsukható Bicikli? Elmondjuk miért a Tern-t válaszd.

Egyre többen ismerik fel és szeretnék kihasználni az összecsukható bicikli nyújtotta lehetőségeket.

Érthető. Ha kényelemben és teljesítményben sincs különbség egy normál és egy folding bringa között, akkor miért ne válasszunk olyat, ami ráadásként kis helyen elfér otthon, vagy a kocsi csomagtartójában. Nem kell az utcán hagyni. Biztonságban lehet mellettünk a munkahelyünkön, vagy amíg megiszunk egy kávét valahol.

Lássuk mi szól a Tern mellett.

Kompakt Teherkerékpár! A jövő?!

Kompakt Teherkerékpár! A jövő?!

Ami a legtöbb embert ültetheti át az autóból kerékpárra. A kerékpár piaci trendek és már látható eladási statisztikák alapján nem is csupán csak jósolható, hanem nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a jövő egyik legnépszerűbb kerékpár kategóriája a kompakt teherkerékpár lesz. Ez az a típus, ami a legtöbb embert meggyőzheti arról, hogy érdemes kerékpárra váltani az autózás helyett a hétköznapokban is.
Elektromos kerékpár előnyei

Elektromos kerékpár előnyei

Elektromos kerékpár előnyei: 6 ok arra, hogy miért válassz a Tern kerékpárt a mindennapi közlekedéshez, túrázáshoz.

Ingázók tökéletes közlekedési eszköze!

Ingázók tökéletes közlekedési eszköze!

A kerékpározás és a vasúti közlekedés összekapcsolása tökéletes megoldás lehetne ingázóknak. Biciklivel nagyon gyorsan elérhetnék a közeli állomást, a vonaton olvashatnának, vagy akár dolgozhatnánk is, majd a vonatról leszállva és újra nyeregbe pattanva pár perc alatt megérkezhetnének végcéljukhoz. Kényelmes, gyors, zöld és még olcsó is lenne.

DE!

Az állomásokon nincs megfelelő kerékpár tároló, ahol biztonságban ott hagyhatnánk kerékpárunkat, a vonatokon nincs elég hely a kerékpárok szállításához és az sem az igazi, hogy ha nem visszük magunkkal saját biciklinket, akkor leszállás után bérelni kell egy kerékpárt, ami plusz idő és költség, a vonaton való szállítási költségen túl.

Elektromos Bicikli közlekedésre! Mennyit spórolhatsz?

Elektromos Bicikli közlekedésre! Mennyit spórolhatsz?

Számos előnye van annak, ha normál, vagy elektromos bicikli a mindennapi közlekedési eszközöd.

Nagyon sokan mondják, hogy az egészségre és a környezetre való pozitív hatása megfizethetetlen.

De van egy olyan előnye is, aminek pontosan meg tudod határozni az értékét, ez pedig a megspórolt pénz. Mindegy, hogy normál, vagy elektromos bicikli, kiadásaid jelentősen csökkennek.

Egy kerékpár, ami visszahozza az árát!

Egy kerékpár, ami visszahozza az árát!

Mindenki tudja, hogy egy kerékpárral közlekedni nagyon olcsó, de azt már kevesebben, hogy egy bizonyos biciklit használni még olcsóbb:

Ez a Tern összecsukható kerékpár.

Ha az anyagiakat nézzük, olyan befektetés egy Tern folding bicikli, ami a normál bringákhoz képest is többet spórol nekünk és már 1-2 éven belül visszahozhatja az árát.

5 ok arra, hogy lecseréld az autódat egy elektromos kerékpárra

5 ok arra, hogy lecseréld az autódat egy elektromos kerékpárra

Az autó mentes élet radikális ötletnek tűnhet. Legtöbbünk egy elképesztően autó centrikus kultúrában szocializálódott.

Ugyanakkor az ötlet, hogy le kéne cserélni a családi autót – vagy sokkal ritkábban használni – egyre többször merül fel. Amerikában például, 2010-2015 között, azon családok száma, akik nem használnak autót, 24 államban növekedett (az 50-ből).

Számos európai város tesz fontos lépéseket az autómentes létezésért, nem kis mértékben köszönhetően az elektromos kerékpárok és rollerek fejlődésének.

Kiderült, hogy nagyon sok embernek, az autó nélküli élet (vagy kevesebbet autózó) abszolút működőképes – különösképpen, ha egy e-bikeal helyettesíti a vezetést.


 
5 kulcsfontosságú kérdés és válasz az elektromos kerékpárokkal kapcsolatosan

5 kulcsfontosságú kérdés és válasz az elektromos kerékpárokkal kapcsolatosan

Nem számít hol élsz, valószínűleg észrevetted, hogy az e-bikeok népszerűsége robbanásszerűen nő és az elektromos kerékpárt hajtók tábora egyre nagyobb.

Mindenki részese az idősebbektől a fiatal családokig, a közlekedési és sport céllal kerékpározókig. Minimum egy országban, az elektromos kerékpárok eladása meghaladja a normál kerékpárokét.

Ha új vagy az ebike piacon, valószínűleg van pár kérdésed, mint a „igazán megérik az elektromos kerékpárok a felhajtást”? És „ez csak átmeneti fellángolás, vagy tartós lesz a népszerűségük”?

Olvass tovább, hogy megtudd a válaszokat, a legtöbbet felmerülő kérdésekre, az elektromos kerékpárokkal kapcsolatban.


 
Az oldal tetejére