Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elektromos kerékpár előnyei

Elektromos kerékpár előnyei

Elektromos kerékpár előnyei: 6 ok arra, hogy miért válassz a Tern kerékpárt a mindennapi közlekedéshez, túrázáshoz.

1. A kisebb kerékméret az egyik plusz, az elektromos kerékpár előnyei közül

 

Ha nem durva terepen tekernél, vagy országúton a sebességre hajtanál, hanem városi közlekedésre és alkalmankénti hétvégi túrázáshoz keresel e-bike-ot, akkor a 20-as kerékméret jelentheti az egyik pluszt, az elektromos kerékpár előnyei közül. Mivel ugyanaz a Bosch középmotor 40%-al jobban gyorsít fel egy 20 colos kerekű biciklit, mint egy átlag 26 colos kerekűt, órási élmény a gyorsulás egy ilyen Tern elektromos kerékpárral. Nagyon nagy előny ez, főleg a városban, ahol az állandó elindulás-megállás miatt, ez sokszor jelentkezik és még jobban ki tudod használni a motor erejét. Mivel az elektromos rásegítés minden pedelec kerékpárnál ugyanúgy 25 km/h-ig működik, ezért a végsebességben semmilyen különbség nem jelentkezik a kis, illetve nagy kerék között. A 25 km/h feletti – saját erőből való tekerés pedig az ebike-ok nagy súlya miatt nem igazán kérdéses egy városi/túra kerékpárnál.

A kisebb kerékméret ráadásul a normál kerékméretű biciklikhez képest alacsonyabb súlypontot is eredményez. Ennek köszönhetően stabilabb és jobban irányítható lesz a kerékpár. Ha láttál már túrakerékpárt, biztos feltűnt, hogy leginkább oldaltáskákat használnak elöl-hátul ugyanebből a célból, hogy minél közelebb legyen a földhöz a súlypont.

Ha pedig valaki amiatt aggódik, hogy a rossz útfelületen rázósabb a kis kerék: minden elektromos Tern kerékpáron ballonos Schwalbe gumik vannak, amik önmagukban kiválóan csillapítják az úthibákat. A HSD és az érkező új GSD modellek ráadásul első teleszkóppal is felszereltek. Opcióként pedig rugós nyeregcső is elérhető. Ennél többre biztos nincs szükség a kényelemért.

 

2. Egy vázmérettel tekerhet az egész Család

Az autóból sem veszel mindenkinek különböző kaszni méretet a családban, hanem egy autót tud használni Anya, Apa és akár a gyerekek is, az ülés és kormány állításának köszönhetően.

A Tern elektromos kerékpároknál ugyanez a megoldás: egy vázméret van, a kormány és nyereg széles spektrumon való állíthatóságával pedig 150-195 cm magasságú embereknek testre szabható.

Ráadásul szerszámok nélkül, kizárólag gyors zárakkal, pár másodperc alatt! Nagy előny ez a megoszthatóság olyan nagy értékű kerékpároknál, mint amilyenek az ebike-ok.

A Tern elektromos kerékpár előnyei közé tartozik, hogy a vázak alacsony átlépésűek, azaz nagyon könnyű a le és felszállás, ami kényelmet és biztonságot ad a család idősebb tagjainak is.

 

3. Egyszerűbb kerékpár szállítás és sokkal kisebb lopás kockázat

 

Az elektromos kerékpárok nehezek. Jellemzően 20 kg felettiek. Éppen ezért a tető csomagtartóra felemelni őket nagyon nehéz (ráadásul nem is nagyon gyártanak ilyenből 20 kg-feletti teherbírásút). Marad a vonóhorgos szállítás, amihez le kell vizsgáztatni az autót és elég borsos áron megvenni a kerékpár szállítót. Ha ez meg is van, még mindig, könnyen hozzáférhető helyen van a kerékpárunk, aminek extra nagy értéke miatt senki nem szívesen parkolná le és hagyná ott pár percre sem. A legjobb az autón belüli szállítás, de a legtöbb családban nincs akkora autó, amibe befér mondjuk kettő normál kerékpár + két személy (pláne nem 3 vagy több). Az meg nagyon nem éri meg, ha a biciklikhez kell megfelelő méretű autót vásárolni.

Itt jelentkezik a Tern elektromos kerékpárok előnyei közül a következő, miszerint a Vektron modellek egész kicsire (bőrönd méretűre) összecsukhatók. A HSD, illetve GSD modellek pedig kisebb, mint fele méretre. Ez lehetővé teszi, hogy az egyik oldali hátsó ülés lehajtásával, már egy közepes méretű személyautóban elférjenek. Így sokkal nagyobb biztonságban parkolhatjuk le autónkat, benne a kerékpárunkkal.

Sőt, a Vektron modellek elférnek csak a csomagtartóban is úgy, hogy az illetéktelen szemeknek láthatatlanok lesznek. Fontos szempont ez olyan valakinek, aki a csomagtartóban tartaná az elektromos bringáját. Amikor pedig a városban akad dolga, inkább átülne az ebike-ra a dugó és drága parkolódíj elkerülése végett. Akkor is, ha nyaralni megy a család és több biciklivel, illetve csomagokkal kell elférni.

 

Jelentős szempont még, hogy aki az emeleten lakik, beférjen elektromos biciklijével a liftbe. Ne kelljen a nehéz kerékpárt a lépcsőn cipelni és a lakáson belül is tárolhassa anélkül, hogy nagy helyet foglalna el.

Ugyanez igaz a munkahelyre, vagy akár egy kávézóra, ahova nyugodtan bevihetjük magunkkal a kerékpárt. Elfér az asztal alatt és nem kell kint hagyni az utcán, félve, hogy ellopják.

 

4. Egy igazán élvezetes opció, az autó helyett

A Tern elektromos kerékpárjai ténylegesen olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek megfelelő és élvezetes alternatív megoldást kínálnak az autóval való közlekedés helyett. A motornak köszönhetően, nem gond többé az emelkedő, vagy a nagyobb távolság, mert izzadság csepp nélkül érhetsz oda a munkahelyedre. Kerékpáron nem kell a dugóban ülj, vagy parkolóhelyet vadássz, és persze megspórolod a parkolási díjat is. Jelentős összeget nyersz az ebike vs autó fenntartási költség különbsége miatt is.

Nem gond, ha el kell vinni a gyereket az oviba, csomagokat kell szállítani, vagy hazafelé el kell intézni a nagybevásárlást. A Tern ebike-ok számos kiegészítővel felszerelhetők, hogy ezeket mind kényelmesen és biztonságosan megtehesd. A HSD, illetve GSD modellek ráadásul extra nagy teherbírással és rengeteg hellyel rendelkeznek, hogy azt is elintézhesd vele, amire most nem is gondolnál.

5. Erős és hatékony Bosch motorok

A Tern kerékpárok az egyik vezető gyártó, a Bosch ebike motorjait használják, melyek a kor legfejlettebb  technológiáját alkalmazzák. A Bosch folyamatosan fejleszti motorjait, melynek eredménye képen egyre erősebb, könnyebb és hatékonyabb motorok kerülnek beépítésre. Ráadásul a tökéletes súlyelosztás és irányíthatóság érdekében, középre, alulra, a hajtókarhoz kerülnek beépítésre. Az akkumulátorok 400, illetve 500 Wh teljesítményűek, melyekkel akár 100 km feletti hatótávolság is elérhető. A Tern GSD modell dupla akkumulátoros rendszerével akár 250 km is.

6. Nem olcsó, de nagyon megéri

Igen, egy minőségi elektromos kerékpár komolyabb beruházást jelent. Pláne egy olyan, ami extra funkciókkal és felszereltséggel bír. Érdemes viszont mindenkinek utána számolni, hogy mennyit spórolhat az ember, ha az autó helyett használja, akár csak az év felében, amikor igazán jó idő van. Olyan valaki, aki rendszeresen jár munkába, viszi a gyerekét oviba, megy vásárolni… és megteszi, hogy alkalmanként inkább két keréken, kerékpárral oldja meg, az akár a bicikli elhasználódása előtt behozhatja annak bekerülési értékét. Havi 15-20 (évi 180-240) ezer forintot is megspórolhat vele. Pláne, ha mindezt egy sokmilliós autó alternatívájaként használja, vagy akár 2 autó helyett csak egy autó + 1 kerékpárt tart fent. Ráadásul a Tern elektromos kerékpárjaihoz is elérhető lízing konstrukció, mellyel önrész nélkül, két vagy három év alatt kell csak kifizetni a kerékpárt.

Mégsem szeretnénk csak az anyagiakra helyezni a hangsúlyt, hiszen egy ilyen kerékpár elképesztően élvezetes, amit ha valaki kipróbál és használ, biztosan szívesen áldoz rá. Egész más érzés átsuhanni a városon egy kerékpárral, élvezni azt a stresszmentes szabadság érzetet amit nyújt, mint pedig a dugóban ülve idegeskedni egy autóban. Fantasztikus élményeket is szerezhet, gyönyörű tájakon túrázva. Csodálatos városnézéseket szervezhet két keréken. Ha akar, nem is kell autóba ülnie a Balatonnál, vagy ahol a pihenését tölti. A egészségünkre és környezetre való hatásáról már nem is akarunk beszélni, mert mindenki tudja. Amennyiben szülő és kisgyereke van, biztos, hogy sokkal nagyobb élményt jelent és a gyerek mindig azt kérné, hogy inkább biciklivel, mint autóval vigyék oviba.

Nézd meg milyen sokoldalú a Tern HSD modell ebben a videóban.

Gyere el és próbálj ki Te is egy ilyen kerékpárt! A tesztelés ingyen van és előre egyeztetett időpontban lehetséges. Időpont egyeztetés: 0620-469-9497


 
Tartalomhoz tartozó címkék: e-bike cargo kerékpár
Az oldal tetejére