Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 kulcsfontosságú kérdés és válasz az elektromos kerékpárokkal kapcsolatosan

5 kulcsfontosságú kérdés és válasz az elektromos kerékpárokkal kapcsolatosan

Nem számít hol élsz, valószínűleg észrevetted, hogy az e-bikeok népszerűsége robbanásszerűen nő és az elektromos kerékpárt hajtók tábora egyre nagyobb.

Mindenki részese az idősebbektől a fiatal családokig, a közlekedési és sport céllal kerékpározókig. Minimum egy országban, az elektromos kerékpárok eladása meghaladja a normál kerékpárokét.

Ha új vagy az ebike piacon, valószínűleg van pár kérdésed, mint a „igazán megérik az elektromos kerékpárok a felhajtást”? És „ez csak átmeneti fellángolás, vagy tartós lesz a népszerűségük”?

Olvass tovább, hogy megtudd a válaszokat, a legtöbbet felmerülő kérdésekre, az elektromos kerékpárokkal kapcsolatban.


 

Edzésnek is megfelelő az e-bike használat?

Az egyik legnagyobb előnye a városi kerékpározásnak az edzés, amit a mindennapjaidba csempész bele. Ki az, aki még nem látott karcsú, edzett városi kerékpárost, azt juttatva az eszébe: „nekem is többet kéne bringára ülnöm…”?

Mivel az elektromos motor célja, hogy könnyebb legyen tekerni… és az edzésnek elvileg nehéznek és nem túl örömtelinek kéne lennie… sokan feltételezik, hogy az e-bikeot hajtók nem érhetik el azt edzés munkát, mint a normál kerékpárt tekerők.

Sokan azt is mondják, hogy az elektromos kerékpározás csalás.

 

Valójában, tanulmányok bizonyították, hogy az ellenkezője az igaz –az e-bikeot tekerők több edzést végeznek, mint a normál kerékpárt használók.

Az ok nagyon egyszerű. Az e-bike használat óriás élményt jelent, így tulajdonosaik messzebb és gyakrabban tekernek – ami összességében több aerob edzést jelent.

Ezzel jár együtt az összes további egészségügyi bónusz. Kutatók úgy találták, hogy az e-kerékpározás segíthet a fogyásban, fejleszti az állóképességet és kontrollálja a vércukor szintet.

Egyre jobb befektetésnek tűnik, ugye?!

Az e-kerékpárok fel tudnak menni a meredek emelkedőkön?

Ok, szóval azt megbeszéltük, hogy az elektromos kerékpározás nem számít csalásnak. Na de mi van azokkal a helyzetekkel, amikor a rövidebb utat választanád? Például mikor egy hatalmas hegy emelkedik az otthonod és a munkahelyed közötti, mindennapi útvonaladon?

Ez könnyű: az e-bikeok fel tudnak menni a meredek emelkedőkön.

Még akkor is, ha a pedelec kerékpárok – mint a Tern HSD is- csak akkor segítenek rá, mikor Te is hajtod. Az elektromos motor kellően erős, hogy könnyedén tekerj fel az emelkedőkön.

Még a nagyon dombos vidékeken is – mint Buda például- gyorsabb átlagsebességet érhetsz el, kevesebb erőfeszítéssel, mint egy normál kerékpáron.

Persze, ha éppen edzeni támad kedved, bármikor lejjebb veheted a rásegítést és több saját erőt használhatsz a tekeréshez.

Az e-bikeok szuper hegymászó képessége visszahat az általános egészség javító hatására is: Nem használnád sűrűbben a kerékpárodat Te is, ha lenne benne egy opcionális „könnyített mód” a meredek emelkedőkhöz?

Képes egy e-bike helyettesíteni az autót?

Az, hogy egy elektromos kerékpár képes-e helyettesíteni az autód azon múlik, hogy milyen az élet stílusod – de sokkal valószínűben igen, mint gondolnád.

Ha vásárolsz egy jó minőségű e-bikeot, megfelelő csomagszállítási képességgel, képes leszel a legtöbb nap kerékpárral közlekedni.

A legtöbb embernek az e-bike elérhetőbbé teszi a mindennapi ingázást kerékpárral. Egyszerűbbé teszik a nagyobb távolságok leküzdését, mindezt speciális ruházat szükséglete és izzadságcseppek nélkül. A magyarországi klíma viszonyok közt, nem is lesz szükséged zuhanyra, mikor beérsz a munkába.

27%-a azoknak a nem kerékpározóknak, akik e-bikeot vásároltak, váltottak a bringával való munkába járásra. Az egyik jelentős oka pedig az, hogy „vállalható” állapotban érkeznek meg.

A tény, hogy a kerékpárral való közlekedés gyakran gyorsabb is, mint az autós, sem egy utolsó szempont.

Bárki tud elektromos kerékpárral tekerni?

Nagyon sok emberről hallunk, akik rendszeres kerékpározók voltak, de elhagyták ezt sérülés, betegség, vagy az öregedés miatt. Több alkalommal mondták azt nekünk ezek az emberek, mint azt meg tudnád számolni, hogy az e-bike megváltoztatta az életüket azzal, hogy megadta a lehetőséget, hogy újra tekerhessenek.

Mivel nem igényelnek akkora erőt és állóképességet, mint a normál kerékpárok, az e-bikeok elérhetővé teszik nagyon sok embernek a mindennapi ingázást és rekreációt kerékpárral. Ugyancsak lehetővé teszik, hogy különböző edzettségű emberek együtt tekerhessenek.

Az e-bikeok életmentőek lehetnek azoknak, akik nem tudnak sokat sétálni, de kerékpározni igen, elektromos rásegítéssel. Különösképpen a zsúfolt városokban, hogy a kerékpárt közvetlen ott tudják leparkolni, ahol a dolguk van, nagyban segíti a mobilitásukat.

Leegyszerűsítve: az e-bikeok kiegyenlítik a pályát azzal, hogy opcióvá teszik a kerékpározást egy szélesebb rétegnek.

Az elektromos kerékpárok környezet barátok?

Igen!

Egy 2018-as felmérés szerint, e-bike tulajdonosok azt mondták, hogy 76 %-a az e-kerékpáros utazásaiknak, más esetben autóval lenne.

 

Mivel az e-bikeok karbonlábnyoma 1/10-e a személyautókénak (beleértve az akkumulátor töltést), az elektromos kerékpár használata jelentősen csökkenti az üvegházhatású gáz termelésedet.

 

Minden alkalommal, amikor az e-bikeot választod az autó helyett, segítesz harcolni a klímaváltozás és légszennyezés ellen.

 

Egy tanulmány szerint az e-bikeok csökkenteni fogják az egyének közlekedésből származó emisszióját, minimum 0.21 metrikus tonna CO2-vel évente.

Bónusz kérdés: Tényleg igazi az e-bikeosok állandó mosolya?

Naná, 100%-ig!

A legjobb módja, hogy többet is megtudj erről, ha eljössz és kipróbálsz egyet. Úgy biztosan átérzed majd!

Jelentkezz elektromos kerékpár tesztelésre itt: Kapcsolat

Tartalomhoz tartozó címkék: e-bike cargo kerékpár
Az oldal tetejére