Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Összecsukható Bicikli? Elmondjuk miért a Tern-t válaszd.

Összecsukható Bicikli? Elmondjuk miért a Tern-t válaszd.

Egyre többen ismerik fel és szeretnék kihasználni az összecsukható bicikli nyújtotta lehetőségeket.

Érthető. Ha kényelemben és teljesítményben sincs különbség egy normál és egy folding bringa között, akkor miért ne válasszunk olyat, ami ráadásként kis helyen elfér otthon, vagy a kocsi csomagtartójában. Nem kell az utcán hagyni. Biztonságban lehet mellettünk a munkahelyünkön, vagy amíg megiszunk egy kávét valahol.

Lássuk mi szól a Tern mellett.

Nagy kerekes érzés és teljesítmény a kis kerekű modellek esetében is.

Fontos kiemelni, hogy a Tern a tervezéskor, a lehető legjobb kerékpáros élményt tűzi ki célul. Nem azt, hogy a legkisebbre összecsukható biciklit gyártsa le. Éppen ezért nem is tervez 20 colos kerekűnél kisebb modellt. Az már a kerékpáros élmény rovására menne.

Ez alapvető tervezési különbséget jelent pl. a Brompton kerékpárokkal szemben. Ott az összecsukott méretre helyezik a hangsúlyt. Tény, hogy az pár cm-el kisebbre csukódik, de csak 16-os kerekeken gurul. Ha valaki a kettő között vacillál, mindenképp gondolja át, hogy számára melyik a fontosabb tényező: hogy milyen érzés tekerni, vagy hogy kicsivel kisebbre csukódik. Ha pedig ez alapján még nem tudna dönteni, nézze meg az árakat (500 ezer től indul, felszerelve 600 ezer felett).

Extraként a Tern összecsukható bicikli palettáján megtalálhatóak a 22, 24, 26 és 27,5 colos kerekű modellek is. Ha valaki egy az egyben azt az érzést szeretné, amit megszokott egy korábbi nagy kerekű bringáján, azt is megkaphatja. Szintén összecsukható formában.

Városi összecsukható biciklik - Országúti összecsukható biciklik

Ár-érték arány

A Tern nem a legolcsóbb az összecsukható biciklik között. De nem is az a cél, hogy a legolcsóbb, hanem hogy a legjobb kerékpárokat gyártsa le. Tudomásul kell venni, hogy ma már, minőségi kerékpár gyártótól bringát venni, 150 ezer Ft alatt nem nagyon lehet. Pláne nem összecsukható kerékpárt, ami az összecsukás miatt még speciálisabb gyártási technológiát igényel.

A 100 ezer Ft környékén kapható – pl. a nagy sportszer áruházi biciklik – nem hozzák azt a teljesítményt és minőséget, mint a Tern. Persze ha  valaki csak nyáron, hétvégente egyszer ül fel a bringájára. Csak az 5 percre lévő közértig megy el. Nem nagyon csukja össze a bringáját.Annak felesleges a jobb minőséget megvenni.

Tern Physis kormány: Precíziós cnc marással, egy darab alumíniumból kimart kormány, amely hegesztések nélkül, tökéletes illeszkedéssel, a legmerevebb kormányt eredményezi a gyártók közt.

Aki rendszeresen használná. Nagyobb távolságokat is megtenne vele. Annak érdemes egy jobb minőségű bringába fektetni. Nem csak jobb lesz vele bringázni, de sokkal tovább is használhatja majd. A befektetése biztosan megtérül.

A Brompton meg a Birdy minőségi összecsukható kerékpárokat gyártanak. De! Mindkettő bőven 500 ezer Ft felett van. Ha valaki ennyit, vagy többet is elköltene kerékpárra, érdemes összehasonlítani, hogy milyen szintű bringához juthat ezért a pénzért. A Tern modellek esetében már kevesebb, mint a feléért megkapjuk a kiváló minőséget és tekerési élményt. A 400 ezer Ft-os árat átlépve az extra merevségű vázon és kormányon kívül, pl. szíjhajtást, top Shimano fék és váltószettet, Kinetix Pro kerék szettet és FSA hajtást is kapunk. Ezek a legjobb gyártók, felső kategóriás alkatrészei.

Tern vs Dahon összecsukható bicikli

A Tern összecsukható bicikli modellekhez hasonló árkategóriában érhetőek el a Dahon kerékpárjai. Azt kevesebben tudják, hogy a Tern a Dahon márkából vált ki és a Dahon alapítójának fia és felesége hozta létre. Ezért is hasonlítottak jobban kezdetben a két gyártó bringái, mivel azonos szabadalmakat használtak.

A cél viszont a még jobb minőségű, jobb alkatrészekkel szerelt és dizájnosabb kerékpárok gyártása volt. Ennek érdekében ki is fejlesztették az új, szabadalmaztatott váz és kormány csukódási mechanizmusukat.

Andros szerszám nélkül állítható kormány magasság

Tern OCL váz kapcsolódás

Phisys kormány kapcsolódás

Ha a két kerékpár vásárlása közt gondolkodik valaki, ajánljuk menjen el és nézze meg élőben a két bringát. Hasonlítsa össze a vázat, a csukló pontokat és az alkatrészeket. Ne csak a papíron feltüntetett alkatrész specifikációk, hanem a fontos részletek, a váz és csukló pontok alapján lássa mit kap a pénzéért az egyik, illetve a másik esetében.

Összecsukható biciklit a specialistától!

Van pár kerékpár gyártó, aki az egyéb kerékpár típusok mellett, a folding bicikliket is felvette modell palettájára. Ezek jellemzően régi szabadalmakat vesznek meg a bringájuk gyártásához.

A Tern egy kifejezetten az összecsukható kerékpárokra specializálódott gyártó. Minden energiáját erre a technológiára fordítja és folyamatosan saját maga teszteli, fejleszti azt. Nem beszélve a speciális, precíziós gyártásról, hogy a lehető legjobb minőség legyen a végeredmény. Ennek bizonyíték a vázra, villára és kormányra adott 10 év garancia.

+ egy fontos dolog

Büszkén mondhatjuk, hogy 2014 óta, a Tern hivatalos magyarországi forgalmazójaként vagyunk jelen a piacon. Ezt azt jelenti, hogy közvetlen kapcsolatunk van a gyártóval, tréningekre járunk minden évben, ahol első kézből tanulunk a bringákról és kiegészítőikről. Nagy tapasztalatunk van, hogy segítsünk kiválasztani a legmegfelelőbb kerékpárt és minőségi támogatást tudunk nyújtani a vásárlás után is.  Nem csak webáruházként, hanem fizikailag is jelen vagyunk és lehetőséget biztosítunk minden modell megtekintésére és tesztelésére.

Ha összecsukható bicikli vásárlásán töröd a fejed, mindenképpen gyere el hozzánk mielőtt döntenél. A teszt ingyen van és fél órát mindenképpen megér, hogy a számodra legjobb kerékpárt találhasd meg.

Az oldal tetejére