Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan vásárolj e-bike-ot mindennapi közlekedéshez

Hogyan vásárolj e-bike-ot mindennapi közlekedéshez

Szóval úgy döntöttél elektromos kerékpárt vásárolsz a mindennapi közlekedéshez. Nagyon okos elhatározás! Válasz bölcsen és sosem fogod megbánni.

De hogy is kéne döntened? Az e-bike-ok óriás népszerűségnek örvendenek és a városi elektromos kerékpárok választéka végtelen. Kitalálni, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb, nem is olyan egyszerű, mint korábban volt.

A legjobb megoldás, ha leszűkíted az opciókat egy előzetes netes kutatással, majd ellátogatsz a kereskedőhöz és személyesen is kipróbálod a kerékpárt. Egy minőségi e-bike jelentős beruházás. Biztosnak kell lenned, hogy a megfelelő kérdéseket teszed fel és pontosan tudod, hogy mik a számodra legfontosabb, nélkülözhetetlen tulajdonságok.

Ha helyesen csinálod, az első elektromos kerékpárod megváltoztathatja az életedet. Itt van 3 dolog, amit meg kell fontolnod, mielőtt e-bike-ot veszel.

Légy biztos benne, hogy a kerékpár mérete és geometriája megfelelő

Egyértelműnek tűnhet, de biztosnak kell lenned abban, hogy új e-bikeod a megfelelő méret számodra. A legjobb mód ennek a kiderítésére, hogy elviszed egy teszt körre.

A teszt kör alatt tapasztald ki, hogy kellően kényelmes-e az ülés pozíció, a mindennapi közlekedéshez. Túlságosan előre hajolsz? Nagy súly nehezedik a csuklódra és a válladra? Elég jól előre látsz a biztonságos közlekedéshez a forgalomban?

A Tern HSD egy városi elektromos kerékpár, ami 150-195 cm-es magassághoz kényelmesen beállítható – különböző vázméretek nélkül. Az egyenes hátú ülés pozíció lehetővé teszi, hogy jól előre láss a forgalomban, plusz kényelmesebbé teszi a tekerést és nem fáj majd a csuklód.

Ha nagyon magas vagy, biztosan azon töprengsz, hogyan lehet, hogy kizárólag egy vázméret kényelmes lehet neked is. A megoldás a HSD hátrafelé döntött nyeregváz csövénél keresendő, ami a nyereg felemelésével növeli a kormány távolságát. Ráadásul a kormányt is feljebb állíthatod az Andros (szerszám nélküli) állítható kormány stucnival.

Ugyanakkor egyik tulajdonság sem megy az alacsonyabb kerékpárosok kárára, akik sok e-bikeot túl robusztusnak és ormótlannak érezhetnek irányításkor. Valójában a HSD 10 cm-el rövidebb, mint egy normál városi kerékpár, ami jelentősen megkönnyíti a manőverezést.

Bónuszként a HSD testreszabhatósága lehetővé teszi, hogy ugyanazt a kerékpárt használhassák a különböző magasságú családtagok, vagy kollégák.

 

Legyél biztos abban, hogy minden csomagod elfér majd a kerékpáron

 

Biztosnak lenni abban, hogy a kerékpár megfelelő méret számodra kritikus fontosságú, de az is, hogy az élethelyzetedhez alkalmazkodó legyen. Ez azt jelenti, hogy át kell gondolnod előre, milyen csomagokat kell majd magaddal vigyél a hétköznapokban.

Igen jelentős különbségek vannak a csomag szállítási képességekben a városi kerékpárok között. Ahhoz, hogy kitaláld mennyi helyre lenne szükséged, képzeld el előre a hétköznapjaidat egy ebike-on.

Reggel felülteted a gyereket (és cuccait) az ovi, vagy iskolába menet. Onnan mész tovább az irodába a saját táskáddal. Este felveszed a gyermekedet, majd ketten beugrotok élelmiszert vásárolni úton hazafelé. A gyermeked kedvenc finomságai és a Te kedvenc italod akciósak, így sokkal nagyobb szatyorral jössz ki, mint előre gondoltad volna (már megint).

Minden el fog férni a kerékpáron, amit haza akarsz majd vinni? És ha igen, milyen érzés lesz majd megállni és elindulni a kereszteződésekben egy örökmozgó gyerekkel, a táskáddal, a gyereked táskájával és a bevásárlással a kerékpáron?

A Tern HSD maximum terhelhetősége 170 kg és extra hosszú a hátsó csomagtartója. Tökéletes egy gyermek és a heti bevásárlás szállításához. Majd amikor már sokkal többet használod elektromos kerékpárod, mint azt előzőleg gondoltad volna, még mindig ott lesz az az opció is, hogy elmehetsz hétvégén túrázni, vagy a parkba kikapcsolódni…

Mi az, ami még praktikusabbá teszi a csomag szállítást? A kisebb kerekek! Lehetővé teszik, hogy alacsonyabban legyen a csomagtartó, ami alacsonyabb súlypontot eredményez, ami pedig kényelmesebb és jobban irányítható kerékpározást jelent, főleg az alacsonyabbaknak.

Nehéz leírni, milyen sokat segít az alacsony súlypont, mikor a gyermeked, vagy csomagokat szállítasz – mindenképp próbáld ki ezt is ha teszteled a kerékpárt.

 

Légy biztos benne, hogy a kerékpár hosszú ideig kiszolgál majd

Ha egyszer megtapasztalod egy e-bike előnyeit, előre láthatólag mindig akarsz majd egyet. Valószínűleg Neked is – más elektromos kerékpár tulajdonosokkal egyezően – a „nem is tudom hogyan élhettem eddig nélküle” lesz a mantrád.

Ha viszont a minőségen spórolsz, törött alkatrészek és karbantartási problémák fognak gyorsan lekényszeríteni a nyeregből. A minőség és a karbantarthatóság kulcs fontosságú tulajdonságok a választáskor.

Sajnos nem minden e-bikeot terveznek hosszú távra. Némelyik silány minőségű alkatrészekkel – a motorban és a kerékpáron egyaránt – készülnek, hogy olcsóbbak legyenek. Az olcsó alkatrészek könnyebben törnek és nehezebb őket javítani és pótolni. Ez többlet költséget és szerelési időt, egyúttal kevesebb bringás élményt jelent.

Az egyik lehetőség, hogy elkerüld ezeket a problémákat, hogy olyan kerékpárt nézel, mely megbízható gyártók alkatrészeit használja. A Tern HSD Bosch elektromos motorral, Shimano (P9 és S8i), vagy Magura (S+ modell) tárcsafékekkel és Schwalbe defekt védelemmel ellátott gumikkal – más egyéb felső kategóriás alkatrész mellett- van szerelve.

Photo by Tom Conway

Ezek a prémium minőségű alkatrészek kevésbé valószínű, hogy elromlanak, de még ha meg is történne, a kereskedők világszerte ismerik és meg tudják szerelni őket, hogy mielőbb újra kerékpárod nyergében lehess.

A Tern HSD-t szigorú tesztnek vetette alá az EFBE, Európa egyik vezető kerékpáros teszt laboratóriuma. A HSD váza és villája megfelelt az EFBE felső kategóriás előírásainak, plusz a hamarosan érkező EN Cargo kerékpár előírásoknak is.

A HSD merev felépítése jobb kerékpáros élményt nyújt az első naptól, hosszú éveken át.

Amikor ebike vásárláson töröd a fejed, nézz utána az alkatrészeknek a neten. Kérdezd meg a kereskedőt, akitől vásárolsz, hogy miként tudják majd szervizelni a kerékpárt. Kérdezd meg, hogy tudják-e garantálni az akkumulátor cserét majd 3-5 év múlva, amikor szükséged lesz rá. Teszteld a kerékpárt és győződj meg róla, hogy könnyen kezelhető és stabil.

A minőség megvásárlása garancia arra, hogy elektromos kerékpárod az életed részévé váljon és ne a szeméttelepnek.

Felkerült a Tern HSD a listádra? A következő lépés, hogy gyere el és próbáld ki. Jelentkezz tesztre kapcsolat oldalunkon.

Tartalomhoz tartozó címkék: e-bike cargo kerékpár
Az oldal tetejére